Toimitusehdot

kauppa.katvealue.com

kauppa.katvealue.com on ihan vain Kimmo Kristian Rajalan oma, yksityinen sivusto, jota pyöritän ihan vain itsekseni. Sivusto on olemassa lähinnä sen vuoksi, että sarjakuvistani pitävien ihmisten olisi helpompi ostaa kirjojani. Kynnys sähköpostin lähettämiseen kirjan ostamiseksi on monille suuri, ja täällä sen saa tehdä helpommin ja vähemmän henkilökohtaisesti.

Tämä myös tarkoittaa sitä, että tämä ei ole varsinaista liiketoimintaa. Tämä on harrastus. Odotus on, että kaikki, mitä teen, on lähinnä tappiollista. Pyöritän tätä yksityishenkilönä, en ole arvonlisäverovelvollinen, ja toimintani ei ole millään tavoin ammattimaista. Asiakaspalvelua ei ole, mutta toki jos on kysymyksiä tai ongelmia, ne voi minulle sähköpostitse lähettää ja vastaan mahdollisimman pian.

Toimitusajat ovat satunnaisia, ja riippuu missä olen ja miten onnistun tavaroita lähettämään. Lupaan postittaa tilatut tuotteet mahdollisimman pian, mutta onko se samana iltana vai kahden viikon päästä, siitä en voi sanoa mitään.

Nettikaupan kautta voi tilata tuotteita ainoastaan Suomeen. Jos haluat kirjoja ulkomaille, ota minuun yhteyttä.

Tästä huolimatta tämä on verkkokauppa, ja verkkokauppaa koskee erinäiset lait, joita minunkin täytyy noudattaa.

Tilaaminen

Kun tilaat sivustolta tavaraa, annat minulle yhteystietosi. Ilman osoitetta en voi tavaroita toimittaa, joten jos et niitä minulle kerro, et mitään myöskään saa. Ja yhteystiedot tarvitsen siltä varalta, että tulee jotain ongelmia. Puhelinnumeron voisin ihan hyvin jättää kysymättäkin, mutta en ole keksinyt, miten sen kysymisen saa pois päältä (ainakaan ilman itselleni maksullisia lisäpalveluita). Noin muuten antamasi tiedot eivät kiinnosta minua ei yhtään, ja tuhoan ne tukkimasta sähköpostiani niin pian kuin mahdollista. Tietoja käytetään ainoastaan tilauksen täyttämiseen ja mahdollisten ongelmien selvittämiseen. Ellet sitten ole hyvä ystävä tai lähisukulainen ja haluan joskus muistaa sinua joulukortilla, ja pistän osoitteesi talteen. Mutta jos en sinua henkilökohtaisesti tunne, tai olet vain epämääräinen puolituttu, niin en minä sinua jää vakoilemaan. Et ole tarpeeksi kiinnostava.

Maksutavat ja maksaminen

Tilaukset voi maksaa joko tilisiirtona minun henkilökohtaiselle tililleni (mikä on tietysti minun kannaltani paras ja toivottavin maksutapa), tai vaihtoehtoisesti pankki- tai luottokorttimaksuna, tai PayPalin kautta. Pankki- ja luottokorttimaksut järjestää Stripe, ja PayPal-maksut PayPal, ja ne ottavat pienen osuuden myynnistä itselleen. Sen vuoksi olisi kivempi, jos maksatte tilisiirtona.

Tilisiirrolla maksetut kirjat toimitetaan heti, kun olen havainnut tilauksen maksetuksi. Paitsi jos olet henkilökohtainen hyvä ystäväni, johon joko luotan, tai vaihtoehtoisesti tiedän, että minä joka tapauksessa saan sinua toistuvasti painostettua rahojen maksamiseen kunnes ne vihdoin maksat. Tässä tapauksessa saatan pistää tuotteet postiin jo ennen rahojen saapumista.

Tilausvahvistukset

Saat tilausvahvistuksia täältä useampiakin. Yksi lähtee automaattisesti heti, kun olet tilauksen nettisivuilla tehnyt, maksutavasta riippumatta, ja toisen sitten, kun olen klikannut tilauksen käsitellyksi. Tilauksen käsittely tarkoittaa tuotteiden postittamista. Jos maksat tilisiirrolla, noiden välissä saattaa tulla vielä yksi viesti, jossa kuitataan maksu vastaanotetuksi, vaikken olekaan vielä pystynyt tuotetta lähettämään.

Viesteissä lukee, mitä oletkaan tilannut, ja kannattaa sieltä vielä tarkistaa, että varmasti tilasit juuri sen, mitä halusitkin.

Toimitusaika

Tilatut tuotteet toimitetaan mahdollisimman pian. Olen kuitenkin yksityishenkilö, jolla on muutakin elämää, joten siihen saattaa vierähtää tovi. Mutta jos olen kotona, terveenä, masennus on kurissa ja kaikki postittamiseen tarvittavat tavarat ovat helposti käden ulottuvilla, siihen ei pitäisi mennä kovinkaan pitkään. Ja jos olen menossa jossain maailman toisella puolen, enkä saa postitusta itse tehtyä, varmaankin saan nakitettua lähetykset jollekulle toiselle.

Joka tapauksessa, jos pariin viikkoon ei ole mitään kuulunut, silloin kannattaa vähän koputella perään sähköpostitse. Ja jos kuukauteen ei ole mitään kuulunut, silloin voi jo vähän suuttua. Tai huolestua.

Toimitustavat

Tuotteet lähetetään postitse voimassa olevien postimaksujen hinnalla, ja ainoastaan Suomeen. Ulkomaillekin tilaaminen on mahdollista, mutta ei tämän nettikaupan kautta. Se tapahtuu yksityisesti yksityisviestillä. Laskutan ainoastaan postimaksut, kirjekuoren hinnan tarjoan ilmaiseksi ihan hyvää hyvyyttäni. Jos tilaat enemmän, saat osan postimaksuistakin kaupan päälle.

Jos posti tyrii, niin kuin sillä nykyisin on tapana, niin valittakaa mahdollisimman pian postille. Ja tietysti minullekin, niin minä voin sitten myöskin valittaa postille.

Palautusehdot

Vaikka tämä onkin yksityishenkilön ihan omaksi ilokseen pyörittämä sivusto, verkkokauppaa koskevat lait koskevat myös Katvealueen kauppaa. Niinpä sinulla on 14 päivän peruutusoikeus tilauksellesi. Peruutuksen syytä ei tarvitse minulle kertoa, mutta peruuttamisesta täytyy minulle kertoa selkeästi jollain tavalla, mieluiten sähköpostitse.

Peruutuksen määräaika päättyy 14 vuorokautta tuotteen vastaanottamisesta. Tuote täytyy palauttaa minulle 14 päivän sisällä peruutuksen tekemisestä.

Jos peruutat tilauksen, saat takaisin kaikki minulle maksamasi rahat, kunhan palautat saamasi tuotteet minulle. Palautuskustannukset jäävät kuitenkin sinun maksettavaksesi. Tuote täytyy luonnollisesti palauttaa siinä kunnossa kuin missä se minulta lähtiessä oli, eli jos sarjakuvahahmoille on piirretty tussilla silmälaseja ja viiksiä, tai sivuista on leikelty lumihiutaleita, rahoja on turha odotella takaisin. Rahat saa takaisin sitten, kun tuote on palannut takaisin minulle edes suunnilleen saman kuntoisena kuin minkälaisena se lähti.

Palautusosoite on:

Kimmo Rajala

Kirkkokatu 4 as 24

90100 Oulu

Mutta koska olen tätä harrastuksena pyörittävä yksityishenkilö, niin on sanomattakin selvää, että jos ihmiset alkavat tätä mahdollisuutta käyttämään, verkkokaupan kautta myyminen tulee loppumaan hyvin pian.

Ongelmatilanteet

Jos huomaat postia saadessasi, että nyt ei ole kaikki mennyt ihan oikein, reklamoi asiasta mahdollisimman pian osoitteeseen kimmo@katvealue.com. Tai nykäise hihasta kadulla, jos näet minut ja tiedät miltä näytän. Sille on aivan sama mitä teet, kunhan jollain tavalla kerrot minulle, että nyt jokin meni väärin. Huomautus täytyy kuitenkin tehdä 14 päivän sisällä tuotteen vastaanottamisesta, koska laki sanoo niin. Jos vika on minun, niin hups, korjaan tilanteen tavalla tai toisella mahdollisimman pian, mutta jos virhe on vaikkapa postin, niin reklamoi myös ja ensisijaisesti postille.